Whisky reizen Schotland

's Werelde rijkste bestemming voor een whisky reis

Ontdek Schotland met whisky reizen

's Werelds beste bestemming voor een whisky reis. Ontdek hier het breedste aanbod whisky reizen naar Schotland. Iedereen kan een reis organiseren die je als ‘whisky reis’ kunt betitelen. Maar wij weten dat de whiskyliefhebber juist díe plaatsen wil bezoeken, die een whisky reis zo bijzonder maakt. Daarvoor moet je écht bij een specialist zijn! Met bijna 20 jaar ervaring zijn wij bekend in Schotland. Nagenoeg iedere distilleerderij kent Travel4Reasons, dus bekijk ons aanbod eens.

Het zien en ervaren van de manier waarop jouw favoriete whisky wordt gemaakt, is een heuse Experience geworden. Nagenoeg alle distilleerderijen zetten hun beste beentje voor om hun product zo goed mogelijk neer te zetten. En – eerlijk is eerlijk – het is echt onderscheidend vermogen geworden waarmee de distilleerderij hun klandizie opbouwt.

Met onze ruime ervaring in reizen naar Schotland en de whisky reizen specifiek, weten we goed wat onze klant verlangt en wat er ‘te koop’ is. Kortom, vraag en aanbod zijn binnen onze arrangementen optimaal gecombineerd. Ontdek onze arrangementen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Fly & drive is standaard, maar met boot en eigen auto is een goed alternatief.

Standaard bieden we onze whiskyreizen naar Schotland aan o.b.v. een fly & drive. Vanwege de steeds grotere vraag naar reizen met de boot, hebben we de mogelijkheid om de fly & drive te vervangen door een overtocht met boot en eigen auto voor alle arrangementen naar de Lowlands, de Highlands en de Speyside. Voor deze trips geldt dan dat de reis 2 nachten langer wordt. De derde optie is om ZELF het (eigen) vervoer naar Schotland te verzorgen. Kies de optie die u prefereert!

Whiskyreizen 'The Lowlands'

De Schotse "Lowlands" is één van de whiskygebieden in Schotland. Naast de bekende Speyside, het eiland Isle of Islay, Campbeltown en de "Highlands" hebben we dit gebied nieuw toegevoegd aan ons aanbod met vier arrangementen. Naast de steden Edinburgh en Glasgow, hebben we ook twee arrangementen naar een locatie buiten de stad.

Whiskyreizen Speyside

De Speyside als bestemming voor de whisky reizen Schotland. River Spey is de bron van de vele distilleerderijen die de Speyside zo bekend heeft gemaakt. De Speyside herbergt liefst 72 distilleerderijen. We hebben een aantal prachtige reisopties.

Whiskyreizen Isle of Islay

Isle of Islay als bestemming voor de whisky reizen Schotland. De gebrande lokale turf en de rijping van de vaten in de zeelucht van de Ierse zee is een van de geheimen voor de typische smaak van de Islay whisky’s. Als de specialist in whisky reizen, bieden we een aantal prachtige opties en leer alle smaken kennen.

Whiskyreizen 'The Highlands'

De 'Highlands' als bestemming voor de whisky reizen Schotland. De 'Highlands' in Schotland bieden diverse 'smaken' van Edradour of Blair Athol in het zuiden naar Glenmorangie of Dalmore in het Noorden.

Whisky & Outdoor Schotland

Whisky gecombineerd met Outdoor activiteiten binnen de whisky reizen naar Schotland. Heerlijk de natuur in; genieten tijdens een 4x4 Highlands Safari, een dag vliegvissen en een bezoek aan de whiskydistilleerderijen van Blair Athol en Glenfiddich. Ideaal voor groepen van 2 t/m 8 deelnemers.

Whisky & Golf Schotland

Whisky gecombineerd met golf binnen de whisky reizen naar Schotland. Combineer twee typische Schotse zaken tijdens in één reis. Speel op drie schitterende golfbanen overdag en bezoek tevens van twee whiskyhuizen. Deze reis is ideaal voor een grotere groep vrienden of gezellig samen.

Waarom Schotland?

Schotland, het land van mythen en legendes, adembenemende landschappen en natuurlijk, whisky. Als je een liefhebber bent van deze heerlijke spirit, dan zijn de whisky reizen naar Schotland een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. In deze tekst nemen we je mee op een virtuele reis door de wereld van Schotse whiskyreizen en laten we je zien waarom dit een must-visit bestemming is voor elke whisky-enthousiasteling.

Schotland is de ‘geboorteplaats’ van whisky, en het herbergt enkele van 's werelds meest gerenommeerde distilleerderijen. De Schotse whisky staat bekend om zijn rijke smaken, variëteit en vakmanschap. De whiskyreizen door Schotland bieden je de kans om dit allemaal van dichtbij te ervaren. Je kunt de atmosfeer van de Schotse Highlands opsnuiven terwijl je geniet van proeverijen in de meest iconische distilleerderijen.

Wat kun je verwachten tijdens een whiskyreis?

Tijdens de whisky reizen naar Schotland kun je verwachten:

  • Distilleerderijbezoeken: Ontdek de geheimen achter het whiskyproductieproces en breng een bezoek aan enkele van de meest bekende distilleerderijen in Schotland.
  • Proeverijen: Proef een scala aan whisky's, van de rokerige Islay whisky's tot de zachte Speyside variëteiten.
  • Prachtige landschappen: Geniet van de adembenemende landschappen van de Schotse Highlands terwijl je van distilleerderij naar distilleerderij reist.
  • Cultuur en geschiedenis: Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Schotland terwijl je ondergedompeld wordt in de wereld van whisky.

Conclusie

Een whisky reis naar Schotland is een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van whisky en avontuur. Laat je onderdompelen in de rijke cultuur, geschiedenis en smaken van Schotland terwijl je de meest verfijnde whisky's proeft. Begin vandaag nog met het plannen van je eigen whiskyavontuur in het land van de Schotse legendes.

Rondreizen Schotland als alternatief

Ontdek de mogelijkheden voor fly drive Schotland

Minder gericht op de whisky maar meer op het land Schotland; waar adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en warme Schotse gastvrijheid samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Onze op maat gemaakte reisroutes nemen je mee door de betoverende hooglanden, langs schilderachtige kusten en naar historische steden.

Onze unieke rondreizen

Trek door de adembenemende Schotse Hooglanden, waar indrukwekkende bergen en glinsterende meren op je wachten. Bezoek de beroemde Glenfinnan Viaduct en ervaar de magie van de Harry Potter-treinreis.

Duik in de rijke geschiedenis van Schotland met een tour langs majestueuze kastelen zoals Edinburgh Castle en Eilean Donan Castle. Ontdek de verhalen achter deze historische monumenten.

Voor de liefhebbers van Schotse whisky biedt onze tour langs de whisky trail een unieke kans om te proeven en te genieten van de meest verfijnde Schotse whisky's.

Waarom reizen met Travel4Reasons?

Travel4Reasosn biedt al bijna 20 jaar reizen aan naar Schotland. Daardoor kunnen we iedereen op maat adviseren over welke bestemming, welk seizoen en welke activiteiten.

Geniet van comfortabele overnachtingen op de meest logische locaties, in sfeervolle hotels en traditionele B&B's, zorgvuldig geselecteerd voor een aangename ervaring.

Pas je reis aan volgens jouw voorkeuren. Of je nu de voorkeur geeft aan avontuurlijke activiteiten, culturele ontdekkingen of ontspannen momenten, wij hebben het voor jou.