Whiskyreizen Isle of Islay

Voor de échte liefhebber van de rokerige whisky's.

Whisky reizen Isle of Islay

Als whiskyliefhebber moet je er eens naartoe!

Isle of Islay als bestemming voor de whisky reizen Schotland. De gebrande lokale turf en de rijping van de vaten in de zeelucht van de Ierse zee is een van de geheimen voor de typische smaak van de Islay whisky’s. Als de specialist in whisky reizen, bieden we een aantal prachtige opties en leer alle smaken kennen. Ons advies zou zijn; kies niet alleen voor de 'namen' die je kent, maar laat je ook gewoon verrassen. De ervaring van de reis komt bij het opnieuw drinken van de geproefde opties, altijd terug. Dus de herinnering is waar het om gaat! 

Al jaren een beproefd recept; de Islay Classic. U reist in 5 dagen naar Islay en u bezoekt de distilleerderijen van Ardbeg, Lagavulin, Bowmore en Laphroaig. Naast de distilleerderijbezoeken blijft er ruimte genoeg over voor eigen invulling, een wandeling of een van de bezienswaardigheden.

Highlights:

 • Loch Lomond National Park
 • Geniet van Isle of Islay
 • Bezoek Ardbeg, Bowmore, Lagavulin en Laphroaig.
vanaf799 p.p.

Het vervolg op de Islay CLASSIC is de Islay CLASSIC 2. U bezoekt de distilleerderijen van Kilchoman, Ardnahoe (of Caol Ila mits geopend), Bunnahabhain en Bruichladdich in een reis.
Naast de distilleerderijbezoeken blijft er ruimte genoeg over voor eigen invulling, een wandeling of een van de bezienswaardigheden.

Highlights:

 • Loch Lomond National Park
 • Geniet van Isle of Islay
 • Bezoek Ardnahoe, Bruichladdich, Bunnahabhain en Kilchoman.
vanaf939 p.p.

Van oudsher is Campbeltown een belangrijke stad in de whiskygeschiedenis. Vanwege haar - van oorsprong - ideale ligging voor het exporteren van o.a. whisky per boot, was dit vroeger 'De Whisky Hoofdstad' van Schotland. Samen met Isle of Islay zeer de moeite waard voor een reis. Overtuig uzelf en boek direct!

Highlights:

 • Loch Lomond National Park
 • Geniet van Isle of Islay en Campbeltown
 • Bezoek Ardbeg, Bowmore, Lagavulin, Laphroaig, Glen Scotia en Springbank.
vanaf929 p.p.

Nieuw en veel gevraagd; The Full Islay Experience. Bezoek alle distilleerderijen op Isle of Islay gedurende de 7-daagse reis naar Islay. Overtuig uzelf en boek direct!

Highlights:

 • Loch Lomond National Park
 • Geniet van Isle of Islay
 • Bezoek Ardbeg, Ardnahoe, Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain, Lagavulin, Laphroaig en Kilchoman.
vanaf1.289 p.p.

Isle of Islay

Hét whiskyeiland van Schotland; Isle of Islay. Inmiddels zijn er 10 distilleerderijen gevestigd op dit eiland aan de westkust van Schotland (licht-blauw op de landkaart).

Grote namen als Port Ellen, Ardbeg, Bowmore, Lagavulin en Laphroaig zijn hier gevestigd. Vanwege de rijke aanwezigheid van turf op Islay, kenmerkt de whisky van Islay zich door haar rokerige smaak. Lagavulin, Bowmore en Laphroaig zijn mild rokerig, maar met name Coal Ila en het label Octomore - als onderdeel van Bruichladdich - gelden als de zwaarst rokerige whisky's die er worden gemaakt.

Bunnahabhain is wat dat betreft 'de vreemde eend in de bijt' omdat deze distilleerderij als enige niet bekend staat om de rokerige whisky's, maar meer de - vanuit de Speyside - bekende sherry-achtige smaak.

De grote range aan smaken, maakt het absoluut de moeite om Islay eens te bezoeken als liefhebber van de whisky.

Bunnahabhain Distilleerderij

Bezoek deze tijdens een whisky reis naar Isle of Islay.

Bunnahabhain, gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland Islay in Schotland, is een van de minder bekende, maar zeer gewaardeerde distilleerderijen in de wereld van Schotse whisky. De naam 'Bunnahabhain' wordt uitgesproken als "Boe-nuh-haa-ven" en komt uit het Schots-Gaelisch, wat zich vertaalt naar "Monding van de rivier" - een toepasselijke naam gezien de ligging van de distilleerderij aan de monding van de Margadale-rivier in de Sound of Islay.
De geschiedenis van Bunnahabhain gaat terug tot 1881, toen de distilleerderij werd opgericht door William Robertson en de gebroeders Greenless. Vanaf het begin stond Bunnahabhain bekend om zijn zachte, delicate stijl van whisky, in schril contrast met de rokerige en geturfde whisky's die Islay doorgaans kenmerken. Dit maakt Bunnahabhain een unieke keuze voor whisky-liefhebbers die de subtiele complexiteit van deze regio waarderen.

Ardbeg Distilleerderij

Bezoek deze tijdens een whisky reis naar Isle of Islay.

Ardbeg: De Meester van Isle of Islay's rokerige whisky. Ardbeg is een Schotse single malt whisky die afkomstig is van het eiland Islay, dat bekend staat om zijn rokerige en geturfde whisky's. Deze distilleerderij, gelegen aan de zuidkust van Islay, heeft een rijke geschiedenis en produceert enkele van de meest gewaardeerde en karakteristieke whisky's ter wereld.
In 1815 werd Ardbeg legaal opgericht door John McDougall, en het begon al snel een naam op te bouwen voor zijn kwaliteitswhisky. In de 20e eeuw onderging Ardbeg echter perioden van sluiting en economische tegenvallers, wat resulteerde in een bijna-doodervaring in de jaren 1980. Gelukkig werd de distilleerderij in 1997 gekocht door Glenmorangie Company, die begon met investeren in de faciliteiten en het behoud van de traditionele methoden en smaakprofielen die Ardbeg beroemd maakten.