image descriprion
image descriprion
image descriprion

Islay CLASSIC

dagen | vanaf € 519 p.p.

Al jaren een beproefd recept; de Islay Classic.
U reist in 4 dagen naar Islay en u bezoekt de distilleerderijen van Ardbeg, Lagavulin, Bowmore en Laphroaig. Naast de distilleerderijbezoeken blijft er ruimte genoeg over voor eigen invulling, een wandeling of een van de bezienswaardigheden.


De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat de whisky reizen naar Isle of Islay je bieden: 

Arrangemente Islay CLASSIC

De reis is inclusief:

 • vlucht Amsterdam - Glasgow INT. incl. handbagagekoffer a 12 kg,
  (Standaard offreren we een vlucht met KLM omdat andere maatschappijen een weinig aansluitende vlucht bieden en er automatisch MEER en dus EXTRA dagen dienen worden bijgeboekt.) 
   
 • keuze opties vervoer vliegveld - Isle of Islay;
  (Onderstaande 2 opties worden als keuze in de offerte mee genomen)

  1. eigen organisatie
  2. georganiseerd vervoer inclusief het arrangement
   
 • 3 overnachtingen incl. ontbijt
 • 2 whiskydagen incl. tours, proeverij en transfers
  U neemt deel aan de Distillery Tours bij:
  Ardbeg, Bowmore, Lagavulin en Laphroaig
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

Ideale reisperiode

Van april t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.

Voor de maanden daarbuiten zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven
 

Uw reis in beeld

Islay Schotland | Whiskyreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Dagprogramma
 1. Dag 1:De aankomstdag

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Glasgow INT. Middels een van de aangeboden opties reist u via de haven in Kennacraig - vanaf waar de boot vertrekt naar Isle of Islay - reist u naar uw verblijfslocatie.

 2. Dag 2:Bezoek Ardbeg & Lagavulin

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw eerste distilleerderij Ardbeg brengen, waar u deelneemt aan uw eerste whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in het restaurant van Ardbeg. Te voet gaat u – uiteraard nadat u uw lunch hebt afgerond – naar de distilleerderij van Lagavulin. Hier neemt u deel aan de "Core Range Tasting Tour". De taxi komt u weer afhalen ná de tour en brengt u vervolgens terug naar uw B&B. U zult rond 16:00 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 3. Dag 3:Bezoek LaphroaIg & Bowmore

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw derde distilleerderij Bowmore brengen, waar u deelneemt aan de georganiseerde whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in een van de restaurants in het dorp Bowmore, welke u eenvoudig te voet kunt bereiken vanaf de distilleerderij . Ná uw lunch wordt u door de taxi weer opgehaald en terug naar uw B&B gebracht. De laatste distilleerderij – LaphroaIg – dient te voet bereikt te worden in een wandeling van +/- 35 minuten (neem hier enige ruimte voor). (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 4. Dag 4:Terug naar huis

  Te voet – en natuurlijk na uw ontbijt – kunt u de haven van Port Ellen bereiken vanwaar uw boot terugvaart naar Kennacraig. Vanaf hier volgt de gespiegelde reis t.o.v. dag 1.

Verblijf

Overnachten op Isle of Islay

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking op Isle of Islay. Met name in Port Ellen – waar we u als klant hoofdzakelijk zullen onderbrengen – vallen nagenoeg alle B&B’s onder onze partners.

De B&B’s zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky reizen Schotland | Islay CLASSIC
 

A - LAAG - januari t/m maart, juni t/m augustus
B - HOOG - april, mei, september, oktober

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 519 * pp. € 479 * pp.
B € 539 * pp € 499 * pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek.

Bij een boeking binnen 5 maanden voor vertrek, kan de prijs hoger uitvallen vanwege de hogere kosten van de vliegtickets welke duurdere worden naarmate een vlucht voller is geboekt.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik aangekochte flessen ter plaatsen whisky meenemen in het vliegtuig?

Nee, dit is niet toegestaan. Hiervoor dient u een koffer bij te boeken op uw vlucht. Hierin mag u een x-aantal flessen meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via de volgende URL geven we antwoord op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit