Whiskyreizen 'The Lowlands'

Bezoek de steden Edinburgh of Glasgow of de landelijke 'Lowlands'

Whisky reizen Lowlands

Ontdek de betoverende whiskyreizen naar de Schotse 'Lowlands'

Ben je op zoek naar een onvergetelijke whiskyervaring te midden van de prachtige Lowlands? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze whiskyreizen naar de Lowlands beloven een reis vol smaak, cultuur en avontuur, allemaal binnen handbereik.

Voor alle arrangementen naar de Lowlands gaan we uit van een fly & drive. De aangeboden opties dienen u een beeld te geven van de mogelijkheden. In alles - vervoer, aantal dagen, te bezoeken distilleerderijen, aanvullende activiteiten - bent u volledig vrij om de reis door ons op maat te laten verzorgen. Laat u overtuigen en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Fly & drive is standaard, maar met boot en eigen auto is een goed alternatief.

Standaard bieden we onze whiskyreizen Lowlands aan o.b.v. een fly & drive (vlucht en autohuur). Vanwege de steeds grotere vraag naar reizen met de boot, hebben we de mogelijkheid om de fly & drive te vervangen door een overtocht met boot en eigen auto voor alle arrangementen naar de Lowlands. Voor deze trips geldt dan dat de reis 2 nachten langer wordt. De derde optie is om ZELF het (eigen) vervoer naar Schotland te verzorgen.

Glasgow CLASSIC

Va. 3 dagen

Glasgow; de (industriële en architectonische) hoofdstad van Schotland, bekend van de voetbalclubs Celtic en Rangers FC en natuurlijk de whisky. Voor een (beginnende) whiskyreiziger of voor de combinatie van de stad en de whisky is Glasgow zeer de moeite waard voor een kort reisje. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Highlights:

 • U ontdekt de stad Glasgow
 • U bezoekt de distilleerderij van Auchentoshan en Glengoyne
 • U proeft aan het prachtige landschap van Schotland
vanaf349 p.p.

Bezoek de heerlijk rustige en natuurlijke omgeving van de Schotse 'Lowlands' en bezoek de whisky distilleerderijen van Deanston en Glengoyne in een 3-daagse reis. Benieuwd?

Highlights:

 • Geniet van de prachtige natuur
 • U bezoekt de distilleerderij van Deanston en Glengoyne
 • U proeft aan het prachtige landschap van Schotland
vanaf439 p.p.

Edinburgh; de (culturele) hoofdstad van Schotland, bekend van het Edinburgh Castle, Arthur Seat en het Edinburgh Festival ieder jaar in augustus. Bezoek Gelnkinchie, Holyrood en ontdek de sfeervolle stad Edinburgh.

Highlights:

 • U ontdekt de stad Edinburgh
 • U bezoekt de distilleerderij van Glenkinchie en Holyrood
 • U proeft aan het prachtige landschap van Schotland
vanaf449 p.p.

De CLASSIC naar de Lowlands is een 4-daagse whiskyreis. Bezoek de heerlijk rustige en natuurlijke omgeving van de Schotse 'Lowlands' en bezoek de whisky distilleerderijen van Deanston en Glengoyne. En neem daarnaast deel aan een uitgebreide whiskyproeverij met een thema naar keuze. Benieuwd?

Highlights:

 • Geniet van de prachtige natuur
 • U bezoekt de distilleerderij van Deanston en Glengoyne
 • U geniet van een proeverij van Ewan McIlwraith
 • U proeft aan het prachtige landschap van Schotland
vanaf579 p.p.

Waarom Lowlands?

De Lowlands staan bekend om hun ontspannen sfeer, prachtige landschappen en rijke geschiedenis en vormen de ideale setting voor whiskyreizen. Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of gewoon wilt genieten van een nieuwe ervaring, onze reizen bieden voor elk wat wils.

Klaar om jouw whiskyavontuur in de Lowlands te beginnen? Neem contact met ons op voor meer informatie en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Laat je verleiden door de smaken van de Lowlands en ontdek de geheimen van whisky in een van de meest verrassende regio's van Schotland.

Wat maakt onze whiskyreizen naar de Lowlands uniek?

Whiskyproeverijen:
Stap in de wereld van single malt en blended whisky's. Proef en ontdek de geheimen achter deze heerlijke drank.

Whiskydistilleerderijen:
Bezoek ambachtelijke distilleerderijen in de regio Lowlands en zie hoe de magie van whisky wordt geboren.

Prachtige Landschappen:
Geniet van de schilderachtige schoonheid van de Lowlands terwijl je van distilleerderij naar distilleerderij reist.

Lokale Keuken:
Proef heerlijke gerechten die perfect samengaan met whisky en ontdek de culinaire hoogtepunten van de streek.

The Lowlands of Scotland

De 'Lowlands' van Schotland strekken zich uit van net ten Noordwesten boven Glasgow tot aan Dundee in het Oosten; het gaat dan om het hele gebied vanaf Engeland tot de bovengenoemde lijn (ten Noorden van Glasgow tot aan Dundee - zie het rode gebied op de landkaart).

Tot de 'Lowland'-whisky's behoren o.a. Glengoyne, Auchentoshan, Glenkinchie, Bladnoch, Holyrood, Rosebank, Lochlea. De whisky kenmerkt zich normaliter vanwege haar zachte 'unpeated' whisky.

Rondreizen Schotland

Naast de whisky reizen, bieden we binnen Travel4Reasons ook algemenere reizen naar Schotland - en specifiek rondreizen Schotland - aan. U komt dan op de hoofdwebsite van Travel4Reasons - Travel4Reasons.nl - terecht, waarin we u onze rondreizen naar Schotland aanbieden. Binnen de rondreizen heeft u dan de mogelijkheid een whiskytour toe te voegen, maar de focus van de reis is breder ingestoken dan alleen whisky.