image descriprion
image descriprion
image descriprion

Speyside FINEST

dagen | vanaf € 629 p.p.

Tijdens de Speyside FINEST bezoekt u 6 verschillende whiskyhuizen, ieder met haar eigen sfeer en smaak. Voor iedere distilleerderij is een tour & proeverij georganiseerd. Naar wens zijn de verschillende onderdelen binnen de reis aan te passen of aan te vullen. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

 

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat de whisky reizen naar de Speyside je bieden: 

Arrangement Speyside FINEST

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. kleine tas pp. (max. 45 x 36 x 20 cm),
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens je aanvraag. Binnen de offerte kun je extra bagage toevoegen).
   
 • autohuur * aansluitend aan uw vlucht,
 • 5 overnachtingen + ontbijt
 • 3 whiskydagen incl. 6 tours, proeverij **

  U neemt deel aan de tours bij
  The Macallan, Aberlour, GlenAllachie, Glenfiddich, The Cooperage (vatenmakerij) en GlenGrant
  (Uiteraard kunnen we hierin op uw verzoek variëren)

   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden


* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),

** Transfers:
Binnen de offerte bieden we altijd optioneel de optie om de transfers tussen B&B / Hotel en distilleerderijen toe te voegen aan de reis.
 

Ideale reisperiode

Reizen buiten het seizoen (jan t/m februari & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten maart t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (maart t/m oktober):
Van maart t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.
 

Uw reis in beeld

Speyside Schotland | Whiskyreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Dagprogramma
 1. Dag 1:Reis naar de Speyside

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh, Glasgow of Aberdeen). Vanaf hier reist u met uw huurauto naar de Speyside. De reis neemt +/- 4 uren in beslag en lijdt u dwars door de Highlands van Schotland.

 2. Dag 2:Macallan en Aberlour

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u de naar de schitternd vernieuwde Macallan distilleerderij, waar u deelneemt aan uw eerste rondleiding. Na uw tour reist u door naar Aberlour. Voorafgaand aan de tour is er altijd ruimte voor een lunch. Na uw tour reist u terug naar uw accommodatie. U zult rond 17:30 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2, 3 en 5 om te ruilen.)

 3. Dag 3:Glenfiddich en The Cooperage

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar uw 3de whiskyactiviteit gebracht; The Cooperage. Naast de distilleerderijen een leuke afwisseling en uiteraard een wezenlijk onderdeel van het proces. Na uw tour reist u door naar Glenfiddich en is er ruimte voor lunch in het restaurant behorend tot de distilleerderij. Na uw tour reist u terug naar uw accommoadtie. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2, 3 en 5 om te ruilen.)

 4. Dag 4:Vrije dag

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. Deze dag vult u zelf in. U kunt bv. richting Lochness rijden of nog één van de ontbrekende distilleerderijen bezoeken.

 5. Dag 5:GlenGrant en Strathisla

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar GlenGrant. In Rothes kunt u naar uw tour ergens gaan lunchen. Na de lunch reist u door naar Strathistla. Ook hier neemt u deel aan een tours welke wordt afgesloten met een proeverij. Na uw tour bij Strathisla reist u terug naar uw accommoadtie. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2, 3 en 5 om te ruilen.)

 6. Dag 6:Terug naar huis

  Op dag 6 reist u terug naar het vliegveld – middels een andere route dan op dag 1. Beide routes worden door ons keurig aangeleerd binnen de reisbescheiden. U heeft voldoende ruimte om hier en daar te stoppen en de auto in te leveren.

Verblijf

Overnachten in de Speyside

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de Speyside dorpen Aberlour en Dufftown. In beide dorpen vallen nagenoeg alle B&B’s  / Hotels onder onze partners.

De B&B’s / Hotels zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky reizen Schotland | Speyside FINEST
 

A - LAAG - januari t/m maart & november, december
B - MIDDEN - april t/m juni & oktober
C - HOOG - juli t/m september

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 629 * pp € 569 * pp
B € 669 * pp € 609 * pp
C € 709 * pp € 649 * pp


Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 pers. 4 pers.
A € 709 * pp € 649 * pp
B € 749 * pp € 689 * pp
C € 789 * pp € 729 * pp


* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek.

Bij een boeking binnen 5 maanden voor vertrek, kan de prijs hoger uitvallen vanwege de hogere kosten van de vliegtickets welke duurdere worden naarmate een vlucht voller is geboekt.​


OPTIONEEL:
Transfers op de whiskydagen. Binnen de offerte wordt een prijsopgave voor de transfers op de whiskydagen geboden.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik ter plaatsen aangekochte flessen whisky meenemen in het vliegtuig?

Nee, dit is niet toegestaan. Hiervoor dient u een koffer bij te boeken op uw vlucht. Hierin mag u een x-aantal flessen meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Is het mogelijk om de transfers van de accommodatie naar de distilleerderijen bij te boeken?

Wanneer u een offerte aanvraagt, heeft u de mogelijkheid te kiezen om de transfers lokaal aan uw reis toe te voegen. We zullen de transfers dan optioneel vermelden in de offerte.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via de volgende URL geven we antwoord op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit