Whiskyreizen Speyside

Bezoek 'whisky heaven' met haar 72 distilleerderijen

Whisky reizen naar Speyside

De Speyside als bestemming voor de whisky reizen Schotland. River Spey is de bron van de vele distilleerderijen die de Speyside zo bekend heeft gemaakt. De Speyside herbergt de meeste distilleerderijen per km2; maar liefst 72 distilleerderijen. We hebben een aantal prachtige reisopties. Voor de 'startende' of 'meer ervaren' whisky reiziger. Ga rustig door onze opties en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voor alle arrangementen naar de Speyside gaan we uit van een fly & drive. Voor zowel de beginnende whiskyliefhebber als een meer ervaren whiskyreiziger kunnen we een reis samenstellen. De aangeboden opties dienen u een beeld te geven van de mogelijkheden. In alles - vervoer, aantal dagen, te bezoeken distilleerderijen, aanvullende activiteiten - bent u volledig vrij om de reis door ons op maat te laten verzorgen. Laat u overtuigen en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Fly & drive is standaard, maar met boot en eigen auto is een goed alternatief.

Standaard bieden we onze whiskyreizen naar Schotland aan o.b.v. een fly & drive (vlucht en autohuur). Vanwege de steeds grotere vraag naar reizen met de boot, hebben we de mogelijkheid om de fly & drive te vervangen door een overtocht met boot en eigen auto voor alle arrangementen naar de Speyside. Voor deze trips geldt dan dat de reis 2 nachten langer wordt. De derde optie is om ZELF het (eigen) vervoer naar Schotland te verzorgen.

De langst lopende whiskyreis naar de Speyside; Speyside CLASSIC. Hierin ervaart u in het kort al het goede wat en Schotland en de Speyside te bieden heeft. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Highlighs:

 • Heenreis dwars door Highlands,
 • Terugreis via Lochness (Schotse westkust),
 • Bezoek Abelour, GlenAllachie, Glenfiddich & the Cooperage.
vanaf549 p.p.

Als aanvulling op de Speyside CLASSIC, bieden we sinds afgelopen jaar de Speyside CLASSIC 2 aan. Verblijf in de grootste plaats van de Speyside - Elgin - en bezoek 4 prachtige distilleerderijen. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Highlighs:

 • Heenreis dwars door Highlands,
 • Geniet van de 'Dolphin Coast' ,
 • Bezoek Benromach, Glen Moray, Benriach en Glen Grant.
vanaf579 p.p.

Met de Speyside CONNOISSEURS reis brengen we een verdieping aan wat betreft de whiskybezoeken en de proeverijen hier aan gekoppeld. Naast 2 Connoisseurs tours bij Glenallachie en The Balvenie neemt u deel aan een Whisky wandeling waarbij u 7 distilleerderijen aan doet. Benieuwd?

Highlighs:

 • Heenreis dwars door Highlands,
 • Terugreis via Lochness (Schotse westkust),
 • Bezoek GlenAllachie en The Balvenie,
 • Loop de "Dufftown Whisky Trail".
vanaf699 p.p.

Tijdens de Speyside FINEST bezoekt u 6 verschillende whiskyhuizen, ieder met haar eigen sfeer en smaak. Voor iedere distilleerderij is een tour & proeverij georganiseerd. Naar wens zijn de verschillende onderdelen binnen de reis aan te passen of aan te vullen. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Highlighs:

 • Heenreis dwars door Highlands,
 • Terugreis via Lochness (Schotse westkust),
 • Bezoek Glenlivet, Glenfarclas, Glenallachie, The Cooperage (vatenmakerij) en Glen Grant en Benriach.
vanaf829 p.p.

The Speyside

De Speyside is dé whiskyregio van Schotland, Europa en zelfs de wereld. Met ruim 70 distilleerderijen is het gebied het rijkst bedeeld per m2. De bron van al dit moois is River Spey. Nagenoeg alle distilleerderij zijn langs deze rivier gevestigd. Op de landkaart is de Speyside oranje gekleurd, in het Noorden van de 'Highlands'.

Bekende distilleerderijen uit de Speyside zijn natuurlijk The Macallan, The Balvenie, Glenfiddich, Glenlivet, GlenAllachie of Aberlour.

De Speyside whisky heeft in vergelijking tot de andere Schotse single malt een wat zoetere smaak met tonen van peren en rozijnen. De zoetheid van de whisky komt dankzij de gelagerde sherry houten vaten. In een aantal Single Malts proef je ook duidelijk een verfijnde rokerige smaak. Ondanks dat de whisky uit de Speyside niet bekend staat om haar rokerige whisky, wordt er steeds meer geëxperimenteerd. Zo produceert The Balvenie één week per jaar een Peated whisky; the Peat Week. En heeft bv. de GlenAllachie een nieuwe lijn op de markt gebracht onder de naam 'The GlenAllachie Meikle Tòir'-reeks.