image descriprion
image descriprion
image descriprion

Speyside CLASSIC

dagen | vanaf € 549 p.p.

De langst lopende whiskyreis; Speyside CLASSIC. Hierin ervaart u in het kort al het goede wat en Schotland en de Speyside te bieden heeft. U reist door de prachtige Schotse Highlands, bezoekt Aberlour, Glenfiddich, GlenAllachie en The Cooperage. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!
 

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Standaard bieden we onze whiskyreizen naar de Speyside aan o.b.v. een vlucht en autohuur. Vanwege de steeds grotere vraag naar reizen met de boot, krijgen jullie bij het aanvragen van een offerte de optie om een bootreis te selecteren waarbij jullie een eigen auto meenemen. De reis wordt dan 2 nachten langer. De derde optie is om ZELF het (eigen) vervoer naar Schotland te verzorgen.

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat de whisky reizen naar de Speyside je bieden.

Arrangement Speyside CLASSIC

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. kleine tas pp. (max. 45 x 36 x 20 cm),
 • autohuur * aansluitend aan uw vlucht,
  (LET OP: De vlucht en huurauto zijn te vervangen door een bootovertocht met eigen auto. Vanwege de overnachting aan boord dan tevens een uitbreiding van 2 nachten of o.b.v. eigen vervoer. Kies bij de offerte aanvraag - Optie Vervoer - jouw wens).
   
 • 3 overnachtingen + ontbijt,
 • 2 whiskydagen incl. 4 tours, proeverij **,

  U neemt deel aan de tours bij
  Aberlour, The Glenfiddich, The Cooperage (vatenmakerij) en GlenAllachie (Best Distillery 2019)
  (Uiteraard kunnen we hierin op uw verzoek variëren)

   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),

** Transfers:
Tegenwoordig bieden alle distilleerderijen een zgn. Driver-'kit' (Een verpakte versie van de tot de tour behorende proeverij, voor de chauffeurs binnen de groep. Tevens bieden we binnen de offerte optioneel de optie om de transfers tussen B&B / Hotel en distilleerderijen toe te voegen aan de reis.
 

Uw reis in beeld

Speyside Schotland | Whiskyreizen

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Dagprogramma
 1. Dag 1Reis naar de Speyside

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh, Glasgow of Aberdeen). Vanaf hier reist u met uw huurauto naar de Speyside. De reis neemt +/- 4 uren in beslag en lijdt u dwars door de Highlands van Schotland.

 2. Dag 2Aberlour en GlenAllachie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar de schitternd gelegen Glenallachie distilleerderij, waar u deelneemt aan uw eerste rondleiding. Na uw tour reist u door naar Aberlour voor een tour bij GlenAllachie.. Voorafgaand aan de tour is er altijd ruimte voor een lunch. Na de tour gaat u terug naar uw accommodatie en u zult rond 17:30 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 3. Dag 3Glenfiddich en The Cooperage / GlenGrant

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of een taxi heeft bij geboekt, reist u naar uw derde whiskyactiviteit The Cooperage - de vatenmakerij die naast de distilleerderijen een leuke afwisseling geeft en uiteraard een wezenlijk onderdeel is van het proces. Na uw tour gaat u (terug) naar Glenfiddich is er ruimte voor lunch in het restaurant behorend tot de distilleerderij. Naderhand kunt u te voet de B&B bereiken vanaf de distilleerderij. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 4. Dag 4Terug naar huis

  Op dag 4 reist u terug naar het vliegveld – middels een andere route dan op dag 1. Beide routes worden door ons keurig aangeleerd binnen de reisbescheiden. U heeft voldoende ruimte om hier en daar te stoppen en de auto in te leveren.

Verblijf

Overnachten in de Speyside

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de Speyside dorpen Aberlour en Dufftown. In beide dorpen vallen nagenoeg alle B&B’s  / Hotels onder onze partners.

De B&B’s / Hotels zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky reizen Schotland | Speyside CLASSIC

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2024:

A - LAAG - januari t/m maart & november, december
B - MIDDEN - april, mei & oktober
C - HOOG - juni, juli, augustus & september

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 549 * pp. € 469 * pp.
B € 579 * pp. € 499 * pp.
C € 609 * pp. € 429 * pp.

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek.

Bij een boeking binnen 5 maanden voor vertrek, kan de prijs hoger uitvallen vanwege de hogere kosten van de vliegtickets welke duurdere worden naarmate een vlucht voller is geboekt.

OPTIONEEL:
Transfers op de whiskydagen. Binnen de offerte wordt een prijsopgave voor de transfers op de whiskydagen geboden.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Wat is de ideale reisperiode?

Reizen buiten het seizoen (jan t/m februari & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten maart t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (maart t/m oktober):
Van maart t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode. 

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik ter plaatsen aangekochte flessen whisky meenemen in het vliegtuig?

Nee, dit is niet toegestaan. Hiervoor dient u een koffer bij te boeken op uw vlucht. Hierin mag u een x-aantal flessen meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Is het mogelijk om de transfers van de accommodatie naar de distilleerderijen bij te boeken?

Wanneer u een offerte aanvraagt, heeft u de mogelijkheid te kiezen om de transfers lokaal aan uw reis toe te voegen. We zullen de transfers dan optioneel vermelden in de offerte.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via de volgende URL geven we antwoord op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit