image descriprion
image descriprion
image descriprion

The LOWLANDS trail BY BOAT

dagen | vanaf € 749 p.p.

Een bootreis en eigen auto maakt het mogelijk om ook voor een whisky reis naar Schotland de mogelijke drukte op de luchthavens te ontwijken. De kortste whisky bootreis binnen ons assortiment is de Lowlands trail. Je bezoekt de whiskydistilleerderijen van Glenkinchie, Holyrood, Deanston, Glengoyne en Bladnoch. Benieuwd?


De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat een whisky rondreis Schotland je biedt: 

Arrangement The LOWLANDS Trail by boat

De reis is inclusief:

 • vaart incl. hut aan boord van de ferry van DFDS voor zowel de heen- als de terugreis,
 • mee vervoeren van de eigen auto,
 • 7 overnachtingen in lokale B&B /  Hotel + ontbijt,
  (Je verblijft 2 nachten boord van de ferry en 5 nachten op het vaste land van Schotland)
   
 • 3 whiskydagen met in totaal 5 whiskybezoeken incl. tours en proeverij:

  Whiskydag 1 - vanuit Edinburgh:
  Glenkinchie en Holyrood

  Whiskydag 2 - vanuit Callander
  Deanston & Glengoyne,

  Whiskydag 3 - op weg naar / vanuit Wigtown
  Bladnoch (Exclusive tour)
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

Belangrijk;
Om iedereen optimaal te laten genieten van de tours en iedere overnachting, hebben we de reis zo gepland dat we een reisdag afwisselen met een whiskydag. Op deze manier wisselt u de whisky af met het prachtige landschap.
 

Schotland in beeld

Schotland, Vakantieland | Fly Drive, Autorondreis, Schotland met de boot

Dagprogramma
 1. Dag 1:Aan boord van de ferry

  Vanaf IJmuiden vaart u naar Newcastle. Op dag één vertrekt uw boot aan einde van de middag (+/-17:30 uur). De hut aan boord biedt u de mogelijkheid comfortabel te overnachten. Uiteraard zijn er aan boord meerdere mogelijkheden om lekker te dineren.

 2. Dag 2:Edinburgh

  Op dag twee meer je in de ochtend aan in Newcastle. Rond 10 uur verlaat je de haven en reis je naar je eerste overnachtingslocatie; Edinburgh. Er staat verder niets gepland voor deze dag dus de 3,5-uur durende rit kan over de hele dag worden verspreid.

 3. Dag 3:Glenkinchie & Holyrood

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag staan de distilleerderijen van Glenkinchie (net buiten Edinburgh) en Holyrood - de stadsdistilleerderij op het programma. Het bezoek aan Glenkinchie kan gepland worden met eigen auto, maar binnen de offerte wordt tevens optioneel taxivervoer aangeboden.

 4. Dag 4:Callander (e.o.)

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat door de whiskybezoeken relatief weinig tijd is gepland om de stad Edinburgh te ontdekken, is deze dag vrij gepland. Tevens is de reis naar de overnachtingslocatie Callander kort wat betekent dat jullie een groot deel van de dag nog kunt besteden aan het bezoeken van de stad Edinburgh.

 5. Dag 5:Deanston & Gelngoyne

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag staan de whiskybezoeken aan Deanston en Tullibardine gepland. Bij beiden wordt een rondleiding geboekt met een afsluitende proeverij. De bezoeken kunnen gepland worden met eigen auto, maar binnen de offerte wordt tevens optioneel taxivervoer aangeboden.

 6. Dag 6:Op naar het Zuiden.

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag reis je richting het Zuiden - naar het dorp Wigtown. Met een reis van +/- 4 uren - neem je alvast een voorschot op de definitieve terugreis naar Newcastle. Maar niet voordat je een uitgebreide Connoisseurs Tour & Tasting bij Bladnoch distillery hebt gehad. We proberen deze te plannen rond 15:00 uur. Vanuit de accommodatie kun je hier te voet komen en hoef je je verder niet te haasten in de ochtend.

 7. Dag 7:Terug naar Newcastle

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag is de laatste dag in Schotland. Je rijdt dwars over van west naar Oost - in een rit van 2,5 uur naar de haven van Newcastle. Hier vertrekt je boot rond 17:30 uur lokale tijd.

 8. Dag 8:Thuis

  Na een goede nacht aan boord in uw hut, komt u tegen 9-en weer aan in IJmuiden. Er zijn mogelijkheden om het ontbijt aan boord te boeken, vlak voor je vertrek vanaf de haven in IJmuiden naar huis.

Verblijf

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met een aantal zeer sfeervolle B&B's. Maar ook een 3*-Hotel behoort tot de mogelijkheden.

Je 7 nachten zijn als volgt verdeeld:

 • 1 Nacht - aan boord ferry
 • 2 Nachten - Edinburgh
 • 2 Nachten - Callander (e.o.)
 • 1 Nacht - Wigtown
 • 1 Nacht - aan boord ferry

De B&B’s (t.o.v. elkaar) / Hotels (t.o.v. elkaar) zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

LET OP! 
Omdat de buitengebieden typisch Schots zijn met veel natuur en ruige landschappen, is er niet overal de mogelijkheid om uw accommodatie te upgraden naar een 4*-Hotel.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky rondreizen Schotland
The LOWLANDS Trail by boat

Prijzen variëren gedurende het jaar. We onderscheiden daarom '3-seizoenen' en geven hieronder de vanaf prijzen. De daadwerkelijke prijs krijgt u in een offerte en is afhankelijk van het moment van boeken.

A - maart & oktober
B - april, mei & september
C - juni, juli & augustus

Vanaf prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 749 pp. € 649 pp.
B € 849 pp. € 749 pp.
C € 1.049 pp. € 899 pp.

 

 * Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen en gelden bij boeking > 5 maanden voor vertrek. < 5 Maanden kan de prijs hoger liggen vanwege de duurdere boottickets of duurdere hutprijzen aan boord.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik aangekochte flessen ter plaatsen whisky meenemen?

Om de regels wel eens veranderen, hebben we hieronder een link aangegeven waar u kunt zien hoeveel u mag meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Hoe bezoeken we de distilleerderijen?

Vanuit de overnachtingslocaties zijn de meeste distilleerderijen te voet te bereiken, dus hiervoor is geen vervoer nodig. Voor de distilleerderijen buiten de overnachtingslocaties (o.a. The Cooperage, BalBlair) rijdt u zelf middels uw huurauto, welke binnen de prijs is inbegrepen.
Standaard bieden we de transfers voor de benodigde arrangementen optioneel aan in uw vrijblijvende offerte.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via Travel4Reasons - waar PuffinTravel onderdeel van is - geven we antwoorden op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit