image descriprion
image descriprion
image descriprion

The FULL Scottish Whisky Trail BY BOAT

11 dagen | vanaf € 679 p.p.

Zoveel dorpen, zoveel whiskydistilleerderijen. Dit is wat Schotland kenmerkt. Wat met vliegen en autohuur kan, kan natuurlijk ook met de ferry en uw eigen auto. Voor de liefhebbers van de bootreis; The Full trail per boot. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!


De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat een whisky rondreis Schotland je biedt: 

Arrangement The FULL Whisky Trail BY BOAT

De reis is inclusief:

 • vaart incl. hut aan boord van de ferry van DFDS voor zowel de heen- als de terugreis,
 • mee vervoeren van de eigen auto,
 • 8 overnachtingen in lokale B&B /  Hotel + ontbijt,
 • 4 whiskydagen met in totaal 8 whiskybezoeken incl. tour, proeverij:

  Whiskydag 1: Edradour & Blair Athol
  Whiskydag 2: The Cooperage & Glenfiddich óf Macallan
  Whiskydag 3: Glenmorangie & BalBlair
  Whiskydag 4: GlenOrd & Oban
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

Belangrijk;
Om iedereen optimaal te laten genieten van de tours en iedere overnachting, hebben we de reis zo gepland dat we een reisdag afwisselen met een whiskydag. Op deze manier wisselt u de whisky af met het prachtige landschap.
 

Ideale reisperiode

Deze reis kan in principe het gehele jaar gemaakt worden. Echter, bij een 11-daagse reis behoort er in ieder geval een weekend tot het arrangement. Omdat 's Winters niet alle regio's haar tours aanbieden tijdens de weekenden, adviseren we de reis te maken tussen maart en november.
 

Schotland in beeld

Schotland, Vakantieland | Fly Drive, Autorondreis, Schotland met de boot

Dagprogramma
 1. Dag 1:Aan boord van de ferry

  Vanaf IJmuiden vaart u naar Newcastle. Op dag één vertrekt uw boot aan einde van de middag (+/-17:30 uur). De hut aan boord biedt u de mogelijkheid comfortabel te overnachten. Uiteraard zijn er aan boord meerdere mogelijkheden om lekker te dineren.

 2. Dag 2:Op naar Pitlochry

  Op dag twee meert u in de vroege ochtend aan in Newcastle. Vanaf 8:30 uur verlaat u de ferry en reist u naar uw eerste overnachtingslocatie; Pitlochry. Er staat verder niets gepland voor deze dag dus u kunt rustig aan doen.

 3. Dag 3:Edradour & BlairAthol

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat in Pitlochry de distilleerderijen te voet te bereiken zijn, is taxivervoer niet noodzakelijk. Uw eerste bezoek is de distilleerderij van Edradour; de kleinste distilleerderij van Schotland. Na een zelf uitgekozen lunch in het dorp bezoekt u 's middags de distilleerderij van Blair Athol.

 4. Dag 4:Naar de Speyside

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na uw ontbijt is het tijd voor uw vertrek naar de Speyside, het grootste whiskygebied van Schotland. U bereikt de Speyside door dwars door de Highlands te rijden, dus neem rustig de tijd. U verblijft in Dufftown of Aberlour.

 5. Dag 5:The Cooperage & Glenfiddich

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van uw verblijfslocatie vertrekt u te voet op per taxi naar de distilleerderij van Glenfiddich. De bekende en meest producerende distilleerderij van Schotland, is groot maar nog steeds erg sfeervol en typisch Schots. In het restaurant verzorgt u uw eigen lunch. Na uw lunch reist u door naar de gloednieuwe en grootste whiskyinvestering van de afgelopen jaren; Macallan. Ook hier zult u rondgeleid worden door de distilleerderij, waarna u eveneens een uitgebreide proeverij zult doen. Na uw bezoek reist u terug naar uw B&B en is het tijd voor het avondeten.

 6. Dag 6:Naar de Highlands

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na de Speyside reist u door naar de Noordelijke Highlands. De route naar Tain kan op meerdere manieren. Omdat u de tijd heeft, geven we een langere maar schitterende route dwars door de ruige Noordelijke Highlands.

 7. Dag 7:Glenmorangie & BalBlair

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw eerste bezoek vandaag is de distilleerderij van BalBlair. U zult worden opgehaald door uw plaatselijke taxichauffeur. Na de tour en proeverij bij BalBalir bezoekt u GlenMorangie. De chauffeur zal u hier afzetten en u kunt naderhand te voet terug naar uw B&B. Dit geeft u de flexibiliteit nog even in de shop te neuzen en te gaan wanneer u het allemaal heeft gezien.

 8. Dag 8:The West Coast (& Glen Ord)

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vanuit het Noorden (Tain) rijdt u naar uw laatste verblijfslocatie is Oban. Deze sfeervolle havenstad aan de Westkant van Schotland kunt u bereiken langs een prachtige route. Net voor Lochness rijdt u langs de distilleerderij van GlenOrd. Vanuit het Noorden daalt u verder af via Lochness naar het Zuiden. Dorpen als Fort Augustus en Fort William zijn typisch Schots en geven u de mogelijkheid voor een lunch of drankje. In Oban verblijft u de komende 2 dagen.

 9. Dag 9:Oban

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat er vandaag slechts een distilleerderij gepland staat welke u in de ochtend zult doen, blijft de middag open voor uw eigen invulling. U kunt wandelen, fietsen, kayakken over zeek of een Boat Trip voor uzelf organiseren.

 10. Dag 10:Terug naar Newcastle

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. U reist vandaag rechtstreeks naar de ferry en dit is vanuit Oban een redelijke trip. U dient rekening te houden met + /- 4,30 uur rijden, dus vroeg vertrekken is absoluut te adviseren. Net als de heenweg biedt de ferry diverse mogelijkheden voor uw diner deze avond.

 11. Dag 11:Thuis

  Na een goede nacht aan boord in uw hut, komt u tegen 9-en weer aan in IJmuiden. Vanaf reist u uw laatste rit naar huis.

Verblijf

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met een aantal zeer sfeervolle B&B's. Maar ook een 3*-Hotel behoort tot de mogelijkheden.

De B&B’s (t.o.v. elkaar) / Hotels (t.o.v. elkaar) zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

LET OP! 
Omdat de buitengebieden typisch Schots zijn met veel natuur en ruige landschappen, is er niet overal de mogelijkheid om uw accommodatie te upgraden naar een 4*-Hotel.

image descriprion
image descriprion
Route
Prijs

Whisky rondreizen Schotland | The FULL Scottish Whisky Trail BY BOAT

Prijzen variëren gedurende het jaar. We onderscheiden daarom '3-seizoenen' en geven hieronder de vanaf prijzen. De daadwerkelijke prijs krijgt u in een offerte en is afhankelijk van het moment van boeken.

A - maart & oktober
B - april, mei & september
C - juni, juli & augustus

Vanaf prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 739 pp € 679 pp
B € 819 pp € 719 pp
C € 959 pp € 799 pp

 

Vanaf prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 personen 4 personen
A € 889 pp € 829 pp
B € 969 pp € 869 pp
C € 1.109 pp € 949 pp

 * Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen en gelden bij boeking > 5 maanden voor vertrek. < 5 Maanden kan de prijs hoger liggen vanwege de duurdere boottickets of duurdere hutprijzen aan boord.
 

Optioneel bij te boeken:

Standaard gaan we er van uit dat u ZELF langs de distilleerderijen rijdt tijdens uw reis. Uiteraard is het mogelijk om - waar nodig - de transfers bij te boeken. Voor de bezoeken in de Speyside (the Cooperage & the Macallan) en in Tain (Balblair) is vervoer nodig.  De kosten hiervan zijn:

1 - 4 personen: € 200,00
Va. 5 personen: € 250,00
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik aangekochte flessen ter plaatsen whisky meenemen?

Om de regels wel eens veranderen, hebben we hieronder een link aangegeven waar u kunt zien hoeveel u mag meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Hoe bezoeken we de distilleerderijen?

Vanuit de overnachtingslocaties zijn de meeste distilleerderijen te voet te bereiken, dus hiervoor is geen vervoer nodig. Voor de distilleerderijen buiten de overnachtingslocaties (o.a. The Cooperage, BalBlair) rijdt u zelf middels uw huurauto, welke binnen de prijs is inbegrepen.
Standaard bieden we de transfers voor de benodigde arrangementen optioneel aan in uw vrijblijvende offerte.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via Travel4Reasons - waar PuffinTravel onderdeel van is - geven we antwoorden op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit

 

 

Galerij