image descriprion
image descriprion
image descriprion

The FULL Scottish Whisky Trail

dagen | vanaf € 899 p.p.

Zoveel dorpen, zoveel whiskydistilleerderijen. Dit is wat Schotland kenmerkt. Vanuit de korte weekendtrips, kwam er veel vraag naar langere specifieke rondreizen langs de verschillende whiskyregio's en distilleerderijen. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!


De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat een whisky rondreis Schotland je biedt: 

Arrangement The FULL Whisky Trail

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. kleine tas pp. (max. 45 x 36 x 20 cm),
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens je aanvraag. Binnen de offerte kun je extra bagage toevoegen).
   
 • autohuur voor uw gehele verblijf *,
 • overnachtingen + ontbijt,
 • 4 whiskydagen met in totaal 8 whiskybezoeken incl. tour, proeverij:

  Whiskydag 1: Edradour & Blair Athol
  Whiskydag 2: The Cooperage & Macallan
  Whiskydag 3: Glenmorangie & BalBlair
  Whiskydag 4: GlenOrd & Oban
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),
 

Belangrijk;
Om iedereen optimaal te laten genieten van de tours en iedere overnachting, hebben we de reis zo gepland dat we een reisdag afwisselen met een whiskydag. Op deze manier wisselt u de whisky af met het prachtige landschap.
 

Ideale reisperiode

Deze reis kan in principe het gehele jaar gemaakt worden. Echter omdat 's winters niet alle regio's haar tours aanbieden tijdens de weekenden, adviseren we de reis te maken tussen maart en november.
 

Schotland in beeld

Schotland, Vakantieland | Fly Drive, Autorondreis, Schotland met de boot

Dagprogramma
 1. Dag 1Aankomst in Schotland

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh of Glasgow). Op het vliegveld pikt u uw auto op en reist u naar uw eerste locatie; Pitlochry.

 2. Dag 2:Edradour & Blair Athol

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat in Pitlochry de distilleerderijen te voet te bereiken zijn, is taxivervoer niet noodzakelijk. Uw eerste bezoek is de distilleerderij van Edradour; de kleinste distilleerderij van Schotland. Na een zelf uitgekozen lunch in het dorp bezoekt u 's middags de distilleerderij van Blair Athol.

 3. Dag 3:De Speyside

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na uw ontbijt is het tijd voor uw vertrek naar de Speyside, het grootste whiskygebied van Schotland. U bereikt de Speyside door dwars door de Highlands te rijden, dus neem rustig de tijd. U verblijft in Dufftown of Aberlour.

 4. Dag 4:Glenfiddich & Macallan

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van uw verblijfslocatie vertrekt u te voet op per taxi naar de distilleerderij van Glenfiddich. De bekende en meest producerende distilleerderij van Schotland, is groot maar nog steeds erg sfeervol en typisch Schots. In het restaurant verzorgt u uw eigen lunch. Na uw lunch reist u door naar de gloednieuwe en grootste whiskyinvestering van de afgelopen jaren; Macallan. Ook hier zult u rondgeleid worden door de distilleerderij, waarna u eveneens een uitgebreide proeverij zult doen. Na uw bezoek reist u terug naar uw B&B en is het tijd voor het avondeten.

 5. Dag 5:De Noordelijke Highlands

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na de Speyside reist u door naar de Noordelijke Highlands. De route naar Tain kan op meerdere manieren. Omdat u de tijd heeft, geven we een langere maar schitterende route dwars door de ruige Noordelijke Highlands.

 6. Dag 6:BalBlair & Glenmorangie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw eerste bezoek vandaag is de distilleerderij van BalBlair. U zult worden opgehaald door uw plaatselijke taxichauffeur. Na de tour en proeverij bij BalBalir bezoekt u GlenMorangie. De chauffeur zal u hier afzetten en u kunt naderhand te voet terug naar uw B&B. Dit geeft u de flexibiliteit nog even in de shop te neuzen en te gaan wanneer u het allemaal heeft gezien.

 7. Dag 7:The West Coast (GlenOrd)

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vanuit het Noorden (Tain) rijdt u naar uw laatste verblijfslocatie is Oban. Deze sfeervolle havenstad aan de Westkant van Schotland kunt u bereiken langs een prachtige route. Net voor Lochness rijdt u langs de distilleerderij van GlenOrd. Vanuit het Noorden daalt u verder af via Lochness naar het Zuiden. Dorpen als Fort Augustus en Fort William zijn typisch Schots en geven u de mogelijkheid voor een lunch of drankje. In Oban verblijft u de komende 2 dagen.

 8. Dag 8:Oban

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat er vandaag slechts een distilleerderij gepland staat welke u in de ochtend zult doen, blijft de middag open voor uw eigen invulling. U kunt wandelen, fietsen, kayakken over zeek of een Boat Trip voor uzelf organiseren.

 9. Dag 9:Terug naar huis

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. U vertrekt langzaamaan weer terug naar het vliegveld. Onderweg heeft u de mogelijkheid om in Loch Lomond National Park een wandeling te maken of in Stirling Castle een typisch Schots kasteel te bezoeken.

Verblijf

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met een aantal zeer sfeervolle B&B's. Maar ook een 3*-Hotel behoort tot de mogelijkheden.

De B&B’s (t.o.v. elkaar) / Hotels (t.o.v. elkaar) zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

LET OP! 
Omdat de buitengebieden typisch Schots zijn met veel natuur en ruige landschappen, is er niet overal de mogelijkheid om uw accommodatie te upgraden naar een 4*-Hotel.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky rondreizen Schotland | The FULL Scottish Whisky Trail
 

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2021:

A - LAAG - januari t/m maart & november, december
B - MIDDEN - april t/m juni & oktober
C - HOOG - juli t/m september

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 899 * pp € 809 * pp
B € 949 * pp € 859 * pp
C € 999 * pp € 909 * pp

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 pers. 4 pers.
A € 1.029 * pp € 969 * pp
B € 1.079 * pp € 1.019 * pp
C € 1.129 * pp € 1.069 * pp

 

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.

Bij een boeking binnen 5 maanden voor vertrek, kan de prijs hoger uitvallen vanwege de hogere kosten van de vliegtickets welke duurdere worden naarmate een vlucht voller is geboekt.
 

Optioneel bij te boeken:

Standaard gaan we er van uit dat u ZELF langs de distilleerderijen rijdt tijdens uw reis. Uiteraard is het mogelijk om - waar nodig - de transfers bij te boeken. Voor de bezoeken in de Speyside (the Cooperage & the Macallan) en in Tain (Balblair) is vervoer nodig.  De kosten hiervan zijn:

1 - 4 personen: € 200,00
Va. 5 personen: € 250,00 
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik aangekochte flessen ter plaatsen whisky meenemen in het vliegtuig?

Nee, dit is niet toegestaan. Hiervoor dient u een koffer bij te boeken op uw vlucht. Hierin mag u een x-aantal flessen meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Hoe kom ik van het vliegveld in Edinburgh?

U kunt middels het Openbaar Vervoer (Trein, tram of Bus) en Taxi het centrum van Edinburgh bereiken. Binnen de reisbescheiden verzorgen we uitgebreide informatie over hoe Edinburgh stad zo handig en voordelig mogelijk te bereiken.

- Hoe bezoeken we de distilleerderijen?

Vanuit de overnachtingslocaties zijn de meeste distilleerderijen te voet te bereiken, dus hiervoor is geen vervoer nodig. Voor de distilleerderijen buiten de overnachtingslocaties (o.a. The Cooperage, BalBlair) rijdt u zelf middels uw huurauto, welke binnen de prijs is inbegrepen.
Standaard bieden we de transfers voor de benodigde arrangementen optioneel aan in uw vrijblijvende offerte.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via Travel4Reasons - waar PuffinTravel onderdeel van is - geven we antwoorden op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit