image descriprion
image descriprion
image descriprion

The HIGHLAND route BY BOAT

12 dagen | vanaf € 989 p.p.

Zoveel dorpen, zoveel whiskydistilleerderijen. Dit is wat Schotland kenmerkt. Wat met vliegen en autohuur kan, kan natuurlijk ook met de ferry en uw eigen auto. Voor de liefhebbers van de bootreis; The Full trail per boot. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!


De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Ga voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat een whisky rondreis Schotland je biedt: 

Arrangement The HIGHLAND Route by boat

De reis is inclusief:

 • vaart incl. hut aan boord van de ferry van DFDS voor zowel de heen- als de terugreis,
 • mee vervoeren van de eigen auto,
 • 9 overnachtingen in lokale B&B /  Hotel + ontbijt,
 • 5 whiskydagen met in totaal 10 whiskybezoeken incl. tours en proeverij:

  Whiskydag 1 - vanuit Pitlochry:
  Aberfeldy's (Dewars) & Blair Athol

  Whiskydag 2 & 3 - vanuit de Speyside
  Dag 1: The Cooperage & Glenallachie,
  Dag 2: Benriach & Glen Grant

  Whiskydag 3 - vanuit Callander
  Deanston & Tullibardine,

  Whiskydag 4 - op weg naar / vanuit Wigtown
  Auchentoshan & Bladnoch (Exclusive tour)
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

Belangrijk;
Om iedereen optimaal te laten genieten van de tours en iedere overnachting, hebben we de reis zo gepland dat we een reisdag afwisselen met een whiskydag. Op deze manier wisselt u de whisky af met het prachtige landschap.
 

Schotland in beeld

Schotland, Vakantieland | Fly Drive, Autorondreis, Schotland met de boot

Dagprogramma
 1. Dag 1:Aan boord van de ferry

  Vanaf IJmuiden vaar je naar Newcastle. Op dag één vertrekt de boot aan einde van de middag (+/-17:30 uur). De hut aan boord biedt je de mogelijkheid comfortabel te overnachten. Uiteraard zijn er aan boord meerdere mogelijkheden om lekker te dineren.

 2. Dag 2:Op naar Pitlochry

  Op dag twee meer je in de vroege ochtend aan in Newcastle. Vanaf 8:30 uur verlaat je de ferry en reis je naar jouw eerste overnachtingslocatie; Pitlochry. Er staat verder niets gepland voor deze dag dus je kunt rustig aan doen en onderweg een aantal bezienswaardigheden bezoeken.

 3. Dag 3:Aberfeldy's & BlairAthol

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. In Pitlochry bezoek je de distilleerderijen van Blair Athol en Aberfeldy's. Aberfeldy's ligt op een kleine 20 minuten rijden vanaf Pitlochry. Het bezoek aan Aberfeldy's kan gepland worden met eigen auto, maar binnen de offerte wordt tevens optioneel taxivervoer aangeboden. Na een zelf uitgekozen lunch in het dorp bezoek je 's middags de distilleerderij van Blair Athol.

 4. Dag 4:Naar de Speyside

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na uw ontbijt is het tijd voor je vertrek naar de Speyside; het grootste whiskygebied van Schotland. Je bereikt de Speyside door dwars door de Highlands te rijden, dus neem rustig de tijd.

 5. Dag 5:The Cooperage & Glenfiddich

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag - op de eerste dag in de Speyside - bezoek je de Cooperage. Dit is de vatenmakerij, welke is gevestigd in Craigellachie. In de middag - normaal gesproken na de lunch - bezoek je de distilleerderij van Glenfiddich. Na je bezoek reis je terug naar de B&B en is het tijd voor het avondeten. De bezoeken kunnen gepland worden met eigen auto, maar binnen de offerte wordt tevens optioneel taxivervoer aangeboden. (LET OP; Dag 5 & 6 kunnen in de planning worden omgeruild)

 6. Dag 6:Benriach & Glen Grant

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag is dag 2 van jouw bezoek aan de Speyside. Vandaag bezoek je de distilleerderijen van Glen Grant en Benriach. In Rothes - het dorp waar Glen Grant is gevestigd zijn er mogelijkheden voor lunch. De bezoeken kunnen gepland worden met eigen auto, maar binnen de offerte wordt tevens optioneel taxivervoer aangeboden. (LET OP; Dag 5 & 6 kunnen in de planning worden omgeruild)

 7. Dag 7:Lochness & West Coast

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag heb je een mooie reis langs via Lochness en langs de Westkust voor de boeg. Er staan geen distilleerderijen gepland, dus jullie kunnen rustig aan naar de eindbestemming van de dag; Callander.

 8. Dag 8:Deanston & Tullibardine

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag staan de whiskybezoeken aan Deanston en Tullibardine gepland. Bij beiden wordt een rondleiding geboekt met een afsluitende proeverij. De bezoeken kunnen gepland worden met eigen auto, maar binnen de offerte wordt tevens optioneel taxivervoer aangeboden.

 9. Dag 9:Op naar het Zuiden.

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag reis je richting het Zuiden - naar het dorp Wigtown. Maar eerst wordt de distilleerderij Auchentoshan - net boven Glasgow - bezocht. Er is een 'Drivers -kit' (de proeverij wordt ingepakt meegegeven voor de chauffeurs) beschikbaar. Onderweg heb je talloze mogelijkheden voor het bezoeken van een strand, een kasteel of zijn er talloze mogelijkheden voor een wandeling.

 10. Dag 10:Bladnoch

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag bezoek je de meest Zuidelijk gelegen distilleerderij van Schotland, namelijk Bladnoch. Hier neem je deel aan een exclusieve tour & tasting ter afsluiting van een prachtige whiskyrondreis door Schotland.

 11. Dag 11:Terug naar Newcastle

  Je ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag is de laatste dag in Schotland. Je rijdt dwars over van west naar Oost - in een rit van 2,5 uur naar de haven van Newcastle. Hier vertrekt je boot rond 17:30 uur lokale tijd.

 12. Dag 12:Thuis

  Na een goede nacht aan boord in uw hut, komt u tegen 9-en weer aan in IJmuiden. Er zijn mogelijkheden om het ontbijt aan boord te boeken, vlak voor je vertrek vanaf de haven in IJmuiden naar huis.

Verblijf

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met een aantal zeer sfeervolle B&B's. Maar ook een 3*-Hotel behoort tot de mogelijkheden.

Je 11 nachten zijn als volgt verdeeld:

 • 1 Nacht - aan boord ferry
 • 2 Nachten - Pitlochry
 • 3 Nachten - Speyside
 • 2 Nachten - Callander (e.o.)
 • 2 Nachten - Wigtown
 • 1 Nacht - aan boord ferry

De B&B’s (t.o.v. elkaar) / Hotels (t.o.v. elkaar) zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

LET OP! 
Omdat de buitengebieden typisch Schots zijn met veel natuur en ruige landschappen, is er niet overal de mogelijkheid om uw accommodatie te upgraden naar een 4*-Hotel.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky rondreizen Schotland
The HIGHLAND Route by boat

Prijzen variëren gedurende het jaar. We onderscheiden daarom '3-seizoenen' en geven hieronder de vanaf prijzen. De daadwerkelijke prijs krijgt u in een offerte en is afhankelijk van het moment van boeken.

A - maart & oktober
B - april, mei & september
C - juni, juli & augustus

Vanaf prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 989 pp. € 899 pp.
B € 1.089 pp. € 949 pp.
C € 1.299 pp. € 1.069 pp.

 

 * Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen en gelden bij boeking > 5 maanden voor vertrek. < 5 Maanden kan de prijs hoger liggen vanwege de duurdere boottickets of duurdere hutprijzen aan boord.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik aangekochte flessen ter plaatsen whisky meenemen?

Om de regels wel eens veranderen, hebben we hieronder een link aangegeven waar u kunt zien hoeveel u mag meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Hoe bezoeken we de distilleerderijen?

Vanuit de overnachtingslocaties zijn de meeste distilleerderijen te voet te bereiken, dus hiervoor is geen vervoer nodig. Voor de distilleerderijen buiten de overnachtingslocaties (o.a. The Cooperage, BalBlair) rijdt u zelf middels uw huurauto, welke binnen de prijs is inbegrepen.
Standaard bieden we de transfers voor de benodigde arrangementen optioneel aan in uw vrijblijvende offerte.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via Travel4Reasons - waar PuffinTravel onderdeel van is - geven we antwoorden op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit