image descriprion
image descriprion
image descriprion

Edinburgh CLASSIC

dagen | vanaf € 409 p.p.

Edinburgh; de (culturele) hoofdstad van Schotland, bekend van het Edinburgh Castle, Arthur Seat en het Edinburgh Festival ieder jaar in augustus. Voor een (beginnende) whiskyreiziger of voor de combinatie van de stad en de whisky is Edinburgh uitermate geschikt voor een kort reisje.

Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overzicht

Whisky reizen Schotland

Standaard bieden we onze whiskyreizen naar de Speyside aan o.b.v. een vlucht. Vanwege de steeds grotere vraag naar reizen met de boot, krijgen jullie bij het aanvragen van een offerte de optie om een bootreis te selecteren waarbij jullie een eigen auto meenemen. De reis wordt dan 2 nachten langer. De derde optie is om ZELF het (eigen) vervoer naar Schotland te verzorgen.

Omdat Schotland meerdere whiskyregio's kent, hebben we onze whisky reizen naar Schotland opgedeeld in een aantal specifieke regio's. Bekijk hier wat een whisky reis naar 'the Lowlands" je biedt: 

Arrangemente Edinburgh CLASSIC

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh (retour),
 • vlucht incl. kleine tas pp. (max. 45 x 36 x 20 cm),
  (LET OP: De vlucht is te vervangen door een bootovertocht met eigen auto. Vanwege de overnachting aan boord dan tevens een uitbreiding van 2 nachten of o.b.v. eigen vervoer. Kies bij de offerte aanvraag - Optie Vervoer - jouw wens).
   
 • minimaal 2 overnachtingen + ontbijt
 • 1 whiskydag incl. 2 tours & proeverijen en transfers bij de volgende distilleerderijen:

  - Glenkinchie distilleerderij,
  - The Holyrood distilleerderij,
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

Ideale reisperiode

Deze reis kan het gehele jaar door gemaakt worden met enkel speciale aandacht voor de maand augustus. Augustus is de 'Festival'-maand met tal van  verschillende festivals de gehele maand door. Omdat er ruim 1,000,000 miljoen 'Festival'-toeristen Edinburgh bezoeken in deze maand, zijn prijzen vaak (veel) hoger. Enkel wanneer de festivals in augustus uw speciale interesse wekken, is dit een periode om Edinburgh te bezoeken. Zo niet, dan dan adviseren we u hier rekening mee te houden met het kiezen van uw reisperiode en geldt onderstaande omschrijving;

- 's Winters prachtig aangekleed vanwege de Kerstperiode,
- Het Voor- & Najaar mooi vanwege de prachtige kleuren,
- Zomers heerlijk met de combinatie met het pikken van een terrasje.
 

Schotland in beeld

Schotland, Vakantieland | Fly Drive, Autorondreis, Schotland met de boot

Dagprogramma
 1. Dag 1:De heenreis

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh). Vanaf hier reist middels het Openbaar Vervoer (Bus, trein of tram) naar hartje stad waar u overnacht.

 2. Dag 2:De dag van de whisky

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw eerste bezoek is de distilleerderij van Glenkinchie. Vanuit de distilleerderij is een shuttle bus georganiseerd welke u rond 10:30 uur oppikt uit het centrum van Edinburgh. 's Middag - na de tour wordt u teruggebracht naar de stad. Aansluitend bezoekt u the Scotch Whisky Experience, waar u eveneens een rondleiding met proeverij krijgt.

 3. Dag 3:De terugreis

  Op dag 3 heeft u 's ochtends en 's middags een vrije besteding. Aan het einde van de middag / begin van de avond vertrekt uw vlucht terug naar Amsterdam.

Verblijf

Overnachten in Edinburgh

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met een aantal zeer sfeervolle B&B's. Maar ook een 3*-Hotel behoort tot de mogelijkheden.

De B&B’s (t.o.v. elkaar) / Hotels (t.o.v. elkaar) zijn nagenoeg gelijk in:

- Faciliteiten (Ensuite kamers, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt),
- Ligging (op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt),
- Prijs.

LET OP! 
Mocht u liever luxe in Edinburgh willen verblijven, dan is een 4*- of 5*-Hotel natuurlijk ook een optie. Geef - bij het aanvragen van een offerte - aan dat u graag een 4*- of 5*-Hotel prefereert.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky reizen Schotland | Edinburgh CLASSIC
 

Vanwege de wisselende prijzen van de accommodatie gedurende het gehele jaar, hebben we de prijzen opgedeeld in 4 'periodes':

A - januari t/m april & oktober t/m december
B - mei & september
C - juni & juli
D - augustus *

LET OP! 
Voor de maand augustus gelden standaard andere (hogere) prijzen vanwege de drukte rondom de Festivalmaand die ieder jaar in augustus plaatsvindt.


Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen 6 personen
A € 409 * pp € 359 * pp € 339 * pp
B € 429 * pp € 379 * pp € 359 * pp
C € 449 * pp € 399 * pp € 379 * pp
D € 529 * pp € 469 * pp € 459 * pp


Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 personen 4 personen 6 personen
A € 449 * pp € 389 * pp € 369 * pp
B € 469 * pp € 409 * pp € 389 * pp
C € 489 * pp € 429 * pp € 409 * pp
D € 549 * pp € 509 * pp € 489 * pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek.

Bij een boeking binnen 5 maanden voor vertrek, kan de prijs hoger uitvallen vanwege de hogere kosten van de vliegtickets welke duurdere worden naarmate een vlucht voller is geboekt.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE? >>

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen;

- Mag ik met mijn ID-kaart Groot-Brittannië wel in?

Ja, dit is absoluut toegestaan. Zowel een ID- als paspoort uit Europese landen worden geaccepteerd. Echter, vanwege de BREXIT is het een vereiste om vanaf 1 oktober 2021 een paspoort te tonen. 

- Mag ik aangekochte flessen ter plaatsen whisky meenemen in het vliegtuig?

Nee, dit is niet toegestaan. Hiervoor dient u een koffer bij te boeken op uw vlucht. Hierin mag u een x-aantal flessen meenemen.

Klik hier voor de exacte informatie: Link >>

- Hoe kom ik van het vliegveld in Edinburgh?

U kunt middels het Openbaar Vervoer (Trein, tram of Bus) en Taxi het centrum van Edinburgh bereiken. Binnen de reisbescheiden verzorgen we uitgebreide informatie over hoe Edinburgh stad zo handig en voordelig mogelijk te bereiken.

- Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor een mogelijke reis naar het Verenigd Koninkrijk?

Via de volgende URL geven we antwoord op alle vragen omtrend de BREXIT. Zie onderstaande link:

https://www.whisky-reis.nl/antwoorden-over-brexit