image descriprion
image descriprion
image descriprion

Sculte & Kalkwijck exclusief

dagen | vanaf € 240 p.p.

Vanwege het succes van de eerste Nederlandse whisky reis, heeft Travel4Reasons voor de maanden januari t/m maart exclusief de mogelijkheid om een reis aan te bieden waarbij je zowel Sculte als Kalkwijck bezoekt binnen één reis. Beide rondleidingen zijn exclusief en enkel bij Travel4Reasons te boeken. Bekijk of de geboden data u schikt en boek direct.

Overzicht

Reizen naar Nederland

Al onze arrangementen binnen Nederland zijn verzameld op de pagina reizen Nederland. Binnen het thema whisky reizen Nederland geven we specifiek aan wat je binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Whisky reizen Nederland
Sculte & Kalkwijck exclusief

Het stadje Ootmarsum is vooral bekend van haar kunstenaars met als bekende inwoner, kunstenaar en galleriehouder Ton Schulten. Maar ook de prijswinnende whisky van distilleerderij Sculte wordt gemaakt in Ootmarsum. In het nabij gelegen Vroomshoop - in de prachtige plattelands stokerij - distilleert Kalkwijck haar whiskies. Bezoek beide distilleerderijen en geniet van een heerlijk 3-gangen whisky diner. 

Het arrangement:

De reis is inclusief:

 • 3 Overnachtingen incl. ontbijt in het centrum van Ootmarsum,
 • 1 Rondleiding door de stoker zelf inclusief proeverij uit het vat bij Distilleerdij Kalkwijck,
 • 1 Rondleiding door de stoker zelf inclusief een exclusieve proeverij van een aantal eigen whisky's bij Distilleerderij Sculte,
 • Uitgebreid 3-gangen whisky pairing diner op de laatste avond,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

Beschikbare data:

6 t/m 9 januari 2022 (10 plaatsen beschikbaar)
19 t/m 22 januari 2022 (10 plaatsen beschikbaar)
2 t/m 5 februari 2022 (10 plaatsen beschikbaar)
10 t/m 13 februari 2022 (8 plaatsen beschikbaar)
10 t/m 13 maart 2022 (10 plaatsen beschikbaar)


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>
 

De reis in beeld:

Whisky reizen Nederland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>
 

Reviews

"Samen met mijn reis compagnon wegens de door de corona perikelen uitgestelde reis naar Dublin gebruik gemaakt van het nationale aanbod. We kozen voor de whisky reis naar Ootmarsum. Wat een aangename verassing. We hebben de Twentenaren leren kennen als gastvrije, vriendelijke mensen die alle tijd hebben voor een praatje. Ootmarsum zelf is een gezellig stadje met een rijk historisch verleden, pittoreske straatjes met leuke doorkijkjes. Gezellige terrasjes en veel kunst. Op zondag hebben we een mooie wandeling gemaakt, “rondje van het huis” (8,4 km) over de Kuiperberg met onderweg een mooi uitzichtpunt over de omgeving. Op de terugweg langs de lokale brouwerij Othmar en het openluchtmuseum. Oh ja, ik vergeet bijna de whisky proeverijen 😊. Kalkwijck maakt naast jenevers, gin en likeuren een whisky van graan die ze zelf verbouwen en wordt gelagerd op sherry vaten. Lisanne en Christian werken hier ambachtelijk en hartstochtelijk aan mooie producten en hebben nog veel ideeën en ambities voor de toekomst. Hierna Sculte in Ootmarsum. We mochten proeven van de in kleine oplages geproduceerde en op Twents eiken gerijpte whiskey. Een snoepje. Fruitig en onmiskenbaar de smaak van vers eiken maar op een manier waarbij beide smaken duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Ook Roy vertelde vol hartstocht over het bedrijf en de whisky. Gelukkig heeft Sculte betaalbare alternatieven in haar assortiment. Later op de avond had eigenaar Gerard Velthuis nog een verassing voor ons in petto, wat een topkerel!"

10 juli 2020
M. Kootwijk

 

Leuk alternatief voor reizen in Nederland?

Vanwege de Coronasituatie, hebben we een leuk en structureel pakket reizen samengesteld voor in eigen land en bieden we - naast het bovenstaande arrangement - een aantal leuke alternatieve thema's voor reizen naar Nederland:

- Vakantie Noord-Nederland
- Whisky reizen Nederland
- Treinreizen Nederland
- Op de Wadden
 

Geef een reischeque cadeau.

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan als cadeau pensioen, 12,5 of 25-jarig jubileum cadeau of een verjaardagscadeau. Kies voor een fotoboek in het thema van úw keuze inclusief reischeque van Travel4Reasons  en u heeft dit brievenbus cadeau binnen 48 uur in huis.

Dagprogramma
 1. Dag 1Aankomst

  Op de eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie midden in het centrum van Ootmarsum.

 2. Dag 2Distilleerderij Kalkwijck

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 13:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Kalkwijck. Va. 13:00 uur neemt Christian - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. Na de rondleiding wordt er een uitgebreide proeverij verzorgd, waarbij een glas rechtstreeks uit het vat niet mag ontbreken.

 3. Dag 3Distilleerderij Sculte

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 13:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Sculte. Va. 13:00 uur neemt Roy - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. Tijdends de proeverij worden een aantal uitgebrachte eigen whisky's geproefd in de Chesterfield. Vanaf 19:00 uur ben je welkom in het restaurant De Rozenstruik waar je kunt genieten van het 3-gangen whiskydiner.

 4. Dag 4Terug naar huis

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Het uitchecken gebeurt rond 11:00 uur en daarna ben je vrij te gaan.

Verblijf

Whisky reizen Nederland - Je verblijf

Standaard verzorgen we kwalitatief hoogwaardige accommodatie binnen de Nederlandse whisky reizen. Vanwege het relatief korte karakter van je verblijf, staat de gastromie bovenaan; je bent er even lekker uit!

Het georganiseerde verblijf wordt geboekt in het centrum van Ootmarsum bij Bed & Breakfast en Hotel 'De Rozenstruik'. Het hotel is op loopafstand van de distilleerderij Sculte, de mooie en karakteristieke winkelstraten met tal van galleries en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig. Ook is inbegrepen het ontbijt voor iedere ochtend.

image descriprion
image descriprion
Prijs

Whisky reizen Nederland
Sculte & Kalkwijck exclusief

Voor de arrangementen naar Ootmarsum kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. We onderscheiden de prijs voor een verblijf B&B en 3*-Hotel.
 

Beschikbare data:

6 t/m 9 januari 2022 (10 plaatsen beschikbaar)
19 t/m 22 januari 2022 (10 plaatsen beschikbaar)
2 t/m 5 februari 2022 (10 plaatsen beschikbaar)
10 t/m 13 februari 2022 (8 plaatsen beschikbaar)
10 t/m 13 maart 2022 (10 plaatsen beschikbaar)

 

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  Va. 2 personen
A € 240 pp.

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  Va. 2 personen
A € 275 pp.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 

Veel gestelde vragen
Galerij